INFORMACIÓ TÈCNICA

Berga (Barcelona) - Foix (Arieja)
Divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13 d'octubre 2019

PYRENEES BIKE RACE

Tot el que cal saber sobre la Pyrenees Bike Race 2019

1/12

Tres etapes:

Berga - Bagà 77 km. +2.100 m.

Bagà - Orlú 99 km. +3.000 m. +

Orlú - Foix 81 km. +3.200 m.

Track Etapa 1

Track etapa 2

Track etapa 3

Disponibles 7 dies abans de la sortida

NOVETATS 2019 !

-Inscripció per 3, 2 o 1 sol dia. Tu tries la teva aventura!
-Noves etapes:

                  Dia 11 (divendres) Berga-Bagà amb 77 km. i 2100 m.

                  Dia 12 (dissabte): Bagà-Orlú amb 99 km. i +3.000 m.

                  Dia 13 (diumenge): Orlú-Foix amb 81 km. i 3200 m.
-Només 100 dorsals disponibles per a la travessa completa!
-Assegurança de re-emborsament de regal per als primers 50 inscrits.
-Descompte especial per als participants del 2018.
-Possibilitat de fraccionar l'import de la inscripció en dos pagaments.
-Trofeus per a totes les categories cada etapa i general.

Apunta't a la travessa en bicicleta de muntanya pel cor del Pirineu!

LA GRAN TRAVESSA EN BTT DEL "CAMÍ DELS BONS HOMES"

 

Rere de la història dels Càtars en BTT! Us proposem una gran aventura amb bicicleta de muntanya: recórrer el Camí dels Bons Homes creuant els Pirineus de sud a nord en tres etapes: 11, 12 i 13 d'octubre del 2019. Descobreix un itinerari turístic transpirinenc que et portarà a creuar el Berguedà, la Cerdanya i l'Arièja fins a arribar al Castell de Montsegur i Foix (França).

Aquest itinerari rememora l'exili dels càtars occitans, anomenats els "Bons Homes" que promovien el cristianisme pur i senzill, basat en l'espiritualitat i en contra de l'autoritària, corrupta i ostentosa Església catòlica del segle XIII. Escolta el murmuri de la història mentre creues paratges d'una bellesa extraordinària amb la teva bicicleta de muntanya.

La PYRENEES BIKE RACE "CAMÍ DELS BONS HOMES" és una cursa de 3 etapes, començant a Berga i acabant a Foix amb la meitat del seu recorregut en territori Francès que pretén oferir la possibilitat de creuar el cor dels Pirineus seguint el clàssic GR-107 i passant per uns paratges que no oblidareu.

Tots els inscrits i inscrites us sentireu partícips de l'aventura i per això cada dia soparem tots junts mentre fem el lliurament de premis del dia, el "briefing" de la següent etapa, veient les fotografies i el vídeo de l'etapa.

La participació pot ser individual o per equips de 2, 3 o 4 "bikers".

​FORMAT "AUTOSUFICIÉNCIA"

La PYRENEES BIKE RACE "CAMÍ DELS BONS HOMES" té un format de prova tipus "open raid" en autosuficiència de bicicleta de muntanya. Es tracta doncs, d'una prova de resistència en la qual l'organització ha d'establir alguns sectors neutralitzats (sortida / arribada de cada etapa en zones urbanes) sent la resta de les etapes completament competitives i cronometrades íntegrament.

 

                                                                                                         No hi ha temps de tall.

En aquest format, els participants estan subjectes en tot moment al codi de la circulació, ja que el recorregut oficial està obert al trànsit motoritzat. A més, hauran de respectar qualsevol reglamentació particular dels espais i llocs visitats, i pot coincidir amb vianants, altres ciclistes o genets, ... Sent de la màxima importància respectar en tot moment els drets de prioritat.

En aquest format, el participant és el responsable davant de qualsevol autoritat del compliment d'aquest punt i el no respectar els pot comportar la desqualificació directa per part de l'organització.

 

En cas d'abandonament, l'organització NO es compromet a la recollida del participant fora dels punts d'avituallament oficials. No hi ha servei de mecànica. La prova es considera d'autosuficiència tant en mecànica com en assistència.

DADES TÈCNIQUES I DIFICULTAT


La PYRENEES BIKE RACE "CAMÍ DELS BONS HOMES" consta de 3 etapes i uns 257 km. de distància amb gairebé +8.300 m. de desnivell positiu: etapa 1 de 77 km amb 2.100 m., etapa 2 de 99 km. amb +3.000 m. i etapa 3 de 81 km. amb +3.200 m.

El nivell de dificultat de qualsevol de les tres etapes cal qualificar-lo de moderat / alt però els temps de tall són amplis. La PYRENEES BIKE RACE "CAMÍ DELS BONS HOMES" està reservada a persones amb una preparació física i psíquica adequada. Els participants han de poder realitzar una velocitat mitjana global en cada etapa no inferior al temps màxim tenint en compte que els recorreguts inclouen tota mena de camins i corriols.

PARTICIPACIÓ PER EQUIPS O INDIVIDUAL
 

La PYRENEES BIKE RACE "CAMÍ DELS BONS HOMES" és una prova que permet la participació individual o per equips de 2. 3 o 4 "bikers". Tots els equips aniran equipats amb un dispositiu de geolocalització "Track the Race" que l'organizació els hi facilitarà i que hauran de tenir activat durant tot el trajecte.  Categories Individuals: M30, M40, M50 i M60 (masculina/femenina). Categories equips: Masculins, Mixtes i Femenins.

SEGUIMENT DEL RECORREGUT
 

El seguiment del recorregut es realitza utilitzant la tecnologia GPS. Solament en punts de potencial perill o problemàtics a criteri de l'organització, aquesta pot decidir col·locar indicacions de suport com a precaució o confirmació del recorregut correcte.

AVITUALLAMENTS

La PYRENEES BIKE RACE "CAMÍ DELS BONS HOMES" estableix avituallaments sòlids i líquids al llarg i al final del recorregut. De totes maneres, tenint en compte l'exigent orografia en alguns trams, es recomana portar algun tipus de suplement i / o barretes energètiques de reforç, igual que iniciar l'etapa amb almenys un litre de beguda.

ASSEGURANCES 

El participant que necessiti atenció mèdica ha de ser atès pels serveis mèdics públics o privats de cada municipi. L'assegurança contractada per l'organització cobreix les despeses d'assistència bàsica segons la llei. En territori francès, aquestes despeses seran abonades per l'inscrit en primera instància i retornades per l'asseguradora prèvia presentació de la factura.

Per prendre part en una prova com PYRENEES BIKE RACE "CAMÍ DELS BONS HOMES" és obligatori estar cobert per una assegurança esportiva obligatòria (contractable com a opció en la inscripció).

EQUIPATGE PERSONAL

El transport de la bossa d'equipatge està inclòs en la inscripció. L'organització transportarà únicament una bossa o maleta per corredor fins al seu allotjament. La bossa o maleta no pot pesar més de 20 kg.

ALLOTJAMENT
 

L'allotjament no està inclòs en la inscripció BÀSICA.
Els participants i possibles acompanyants poden triar o no aquesta opció que inclou l'allotjament en albergs/càmpings amb habitacions múltiples: 3 nits amb 3 esmorzars i 3 sopars.

​​SERVEIS

Serveis inclosos en la inscripció:
 

 • IVA 21%

 • Opció de pagament en dos terminis

 • Geolocalitzador "Track the Race" amb seguiment en temps real per a familiars i amics.

 • Mallot oficial PYRENEES BIKE RACE 2019

 • Samarreta PYRENEES BIKE RACE 2019

 • Medalla FINISHER PYRENEES BIKE RACE 2019 (reservat a qui ha completat el recorregut de les 3 etapes dins dels horaris fixats.

 • Servei de fisioterapeuta a cada etapa.

 • Trofeus pels primers de cada etapa (general i categories)

 • Trofeus pels tres primers de la classificació final (general i categories)

 • Entre 2 i 3 avituallaments durant el recorregut i a l'arribada de cada etapa.

 • Fotos i vídeo de cada etapa.

 • Guia del corredor (informació general) amb full de ruta (mapa i desnivells) de cada etapa + track GPS del recorregut.

 • Mapes i perfils de les etapes.

 • Lliurament de premis i reunions informatives en finalitzar cada etapa.

 • Controls de pas.

 • Servei de cronometratge, amb informació del temps emprat.

 • Punt d'autorentat de bicicletes al finalitzar cada etapa.

 • Trasllat d'equipatge fins a l'allotjament.

 • Aparcament nocturn per bicicletes.

Serveis opcionals no inclosos:

 • Assegurança d'accidents (15,00€)

 • Lloguer del GPS (10,00€/dia)

 • Assegurança de re-embolsament del 100% del cost de la inscripció. (12,00€)

 • Bossa tipus "troler" oficial de la Pyrenees Bike Race (24,95€)

 • Autocar de tornada a Berga amb transport de la bicicleta (45,00€)

Allotjament opcional 3 dies amb 3 mitges pensions (149,95€)

 • 3 nits d'allotjament en alberg: 10, 11 i 12 d'octubre en habitacions de 2-3-4 persones amb llençols, bany, lavabo i wifi gratuït.

 • 3 sopars: 10, 11 i 12 d'octubre
 • 3 esmorzars: 11, 12 i 13 d'octubre

Reglament
Test de Salut
(document obligatori)
Descàrrega de responsabilitats
(document obligatori)